05 Ianuarie 2018Sursa: Compartiment Relatii Publice

POLIŢIȘTII BISTRIȚENI SUNT LA DATORIE, PENTRU SĂRBĂTORI LINIŞTITE

Aproape 200 de polițiști vor acţiona, la nivel judeţean, în zilele următoare, pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și Sfântului Ioan Botezătorul.

 

În perioada 6 - 7 ianuarie a.c., în județul Bistrița-Năsăud, aproape 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale vor acţiona pentru ca bistrițenii să petreacă în siguranţă.

Poliţiştii au misiunea de apărare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii publice şi private, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal şi a altor infracţiuni stradale, cu precădere în zona lăcaşurilor de cult, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, pe căile de acces ce converg spre staţiunile turistice, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc crescut de producere a accidentelor şi la orele cu trafic intens, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie şi a blocajelor rutiere, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier.

***

Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze  portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei.

Celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulație și indicaţiile agenţilor rutieri, să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate.