05 Octombrie 2017Sursa: Compartiment Relatii Publice

Simulăm situații nedorite Testăm reacții. Intervenim. Oferim recomandări. Într-un cuvânt, PREVENIM!

Ieri, 4 octombrie a.c., , în cadrul evenimentului, desfășurat la nivel național, Săptămâna Prevenirii Criminalității, activitățile au avut ca temă prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Pe plan local, polițiștii de la Prevenire, alături de cei de investigații criminale, ordine publică și acțiuni speciale au desfășurat acțiuni de conștientizare, în municipiul Bistrița.

Din practica judiciară este cunoscut faptul că, cele mai multe tâlhării sunt comise în locurile publice, ori în spațiile comune imobilelor, motiv pentru care, polițiștii de la prevenire au organizat ”punerea în scenă”,  de către actori profesioniști a unor situații menite să preîntâmpine astfel de fapte.

Astfel, în două zone aglomerate de pe raza municipiului, actori ai trupei de teatru ”PITICOT”  au simulat comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie. Scopul exercițiului a fost de a testa reacțiile oamenilor care ar putea fi victime sau martori la asemenea evenimente. De asemenea, polițiștii au arătat modul în care intervin în astfel de situații și cum ar trebui să procedeze cei implicați.

Polițiștii de la prevenire au purtat discuții și au oferit pliante cu sfaturi și recomandări celor prezenți în zonele în care au avut loc simulările.

Polițiștii vă recomandă ca, în cazul în care sunteți martor sau victima vreunei infracțiuni să sesizați de îndată cea mai apropiată unitate de Poliție sau prin SNUAU 112 !

De asemenea, încercați să reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 

Galerie foto