10 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 10 ianuarie 2023

Cine are dreptul sa dețină și să utilizeze detectoare de metale?

 

Persoanele fizice și juridice care dețin sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obțină, în prealabil, autorizația Inspectoratului de Poliție Județean, în a căror rază teritorială își au domiciliul/sediul, și să se înregistreze.

 

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor, a două detectoare de metale și a unei bobine detector. Polițiștii au identificat, pe un grup de socializare, postat un anunț, prin care un tânăr de 28 de ani, din Bistrița ar fi oferit spre vânzare, fără autorizație, detectoare de metale.

 

În urma celor constatate a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizația prevăzută, conform prevederilor Ordonanței 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

 

Șofer fără permis depistat în flagrant delict pe Drumul Național 17

 

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17, în Josenii Bârgăului.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din Suceava. Verificările polițiștilor au indicat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

UPDATE https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-9-ianuarie-2023  

Față de tânărul de 22 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea mai multor furturi pe raza municipiului, magistrații au luat măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal cu privire la infracțiunile de furt calificat, de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, pentru documentarea întregii activități infracționale.

***

Față de bărbatul de 32 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea mai multor furturi pe raza municipiului, magistrații au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, în cadrul unui dosar penal.

 

Bărbat depistat în flagrant delict conducând fără permis, aflându-se sub influența alcoolului

 

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în timpul serviciul de patrulare au oprit pentru control pe Drumul Comunal 23B Sălcuța, un autoturism.

 

A fost identificat șoferul, un bărbat de 31 de ani, din Sălcuța. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Totodată, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. 

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală  Lechința cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.