12 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 12 ianuarie 2023

Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii de la Prevenire și cei de Siguranță Școlară

 

La data 11 ianuarie a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ.

 

Totodată, polițiștii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, dar și pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri.

 

Au fost efectuate verificări în 4 unități de învățământ, 9 unități de alimentație publică din proximitatea acestora și 7 localuri publice, fiind efectuate informări cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

 

În urma activităților desfășurate, au fost depistați 17 elevi care absentau nemotivat, cu privire la care au fost efectuate informări către școlile unde învață. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

 

 

          Sub influența unor substanțe psihoactive, depistat la volanul unui autoturism

 

În seara de data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 172G, prin Sărățel.

 

La volan a fost identificat un bărbat, de 30 de ani, din localitate, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Metamfetamină. De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

 

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 336 din Codul Penal, respectiv conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.