13 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 13 ianuarie 2023

Acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice, pe raza județului

 

În perioada 11-12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.      

 

Acțiunile au fost desfășurate pe raza întregului județ, fiind verificate 12 transporturi de material lemnos și verificate alte 7 autovehicule. Pentru abaterile silvice constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, toate conform Legii 171/2010.

 

Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității totale de

27,32 metri cubi de material lemnos, în valoare de 8.797 lei, fără documente legale.

 

 

          Tânăr bănuit de comiterea mai multor furturi, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița

 

 

În urma cercetărilor efectuate și probelor administrate în cadrul unor dosare penale, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 23 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea unor infracțiuni de furt, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

 

În urma investigațiilor efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada septembrie 2021-noiembrie 2022, acesta ar fi sustras din incinta unor societăți comerciale, autoturisme și locuințe din municipiul Bistrița, portofele cu sume de bani și carduri. Ulterior, ar fi folosit 2 dintre cardurile sustrase pentru a face cumpărături online.

 

Cinci persoane au fost păgubite în urma comiterii infracțiunilor, iar prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 2000 de lei.

 

În prezent, tânărul se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea arestării preventive.

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările în acest caz, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele ei.

 

 

Doi conducători auto au fost depistați sub influența unor substanțe psihoactive, de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și Biroul Rutier

 

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Libertății, din municipiul Bistrița.

 

Conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani, din Bistrița, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive. În urma celor constatate, bărbatul a fost condus la spital, pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către Biroul Rutier, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

În seara de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat și oprit pentru verificări un autoturism care circula pe Drumul Județean 172, în Nimigea de Jos.

 

La volan au identificat un tânăr, de 25 de ani, din localitate care a fost testat cu aparatul DrugTest 5000, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

 

          În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Politiei orașului Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

      Două infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

 

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Accidentul s-a produs în localitate Ilva Mică, pe Drumul Județean 172C, în zona pasajului rutier către drumul comunal Strâmba. Au fost implicate un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Ilva Mică și un altul, condus de un tânăr, de 20 de ani, din Năsăud.

 

După producerea evenimentului, conducătorul auto de 20 de ani a plecat de la fața locului fiind depistat, în scurt timp, de polițiști.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul din Năsăud nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit că, autoturismul pe care acesta îl conducea ar fi fost sustras în scop de folosință în dimineața zilei de 12 ianuarie a.c., în timp ce se afla pe raza municipiului Cluj-Napoca. Autoturismul aparține unui bărbat din Rodna, tânărul fiind angajat al unei societăți comerciale pe care o administrează.

 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.