16 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 16 ianuarie 2023

Bărbat reținut în urma unui accident rutier

 

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au luat măsura reținerii față de un bărbat de 41 de ani, din Bistrița. Ulterior față de acesta, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

La aceeași dată, polițiștii rutieri au intervenit la un eveniment în trafic produs pe strada Poligonului, din municipiul Bistrița. O autoutilitară înmatriculată în Norvegia, condusă de un bărbat de 41 de ani, din Bistrița, a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară ce se deplasa pe aceeași direcție.

 

În urma accidentului nu a rezultat rănirea vreunei persoane, fiind înregistrate doar pagube materiale. Testarea cu aparatul etilotest a șoferilor a indicat faptul că bărbatul de 41 de ani, din Bistrița se află sub influența alcoolului, rezultând valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior refuzând recoltarea de mostre biologice de sânge. Totodată, întrucât șoferul a devenit recalcitrant, a fost condus la sediul Poliției municipiului Bistrița, fiind sancționat contravențional.

 

Verificările cu privire la autoutilitara condusă de către bărbat au indicat faptul că aceasta este reclamată ca fiind sustrasă de către autoritățile Norvegiene, fiind în acest caz întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de tăinuire de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

 

Pentru documentarea infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.

 

 

Update: Tânăr bănuit de comiterea mai multor furturi, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița

 

Față de tânărul de 23 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea unor infracțiuni de furt, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic., magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Bistrița-Năsăud.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

Flagrante delicte constatate în trafic de către polițiști

 

 

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17, prin localitatea Șintereag-Gară.

 

A fost identificat șoferul, un bărbat de 32 de ani, din Beclean. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că numerele provizorii de înmatriculare montate pe autoturism sunt expirate din luna octombrie 2022.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal.

 

***

 

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat în flagrant delict în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din Parva.

 

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,08mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

***

 

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Nimigea de Jos, pe Drumul Județean 172, au oprit in trafic pentru control un autoturism. A fost identificat șoferul, un bărbat de 31 de ani, din Nimigea de Jos.

 

În urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței canabis. Șoferul a fost ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

 

La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat activități de supraveghere și control al traficul rutier pe Drumul Național 17C, pe raza localității Telciu.

 

În cadrul activităților au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Coșbuc.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, suspendat.

 

Tânărul a fost și testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,09mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

***

 

La data de 15 ianuarie a.c., pe Drumul Județean 171 în localitatea Spermezeu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat un tânăr de 18 ani, din Chiuza, în timp ce conducea o autoutilitară.

 

În urma verificărilor a rezultat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.