17 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 17 ianuarie 2023

Trei mandate de executare a pedepsei închisorii au fost puse în aplicare ieri, de polițiștii Compartimentului Urmăriri

         

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, toate emise în aceeași zi, de către Judecătoria Bistrița.

 

Astfel, un tânăr, de 20 de ani, din Arcalia, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 4 luni de  închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. Un altul, în vârstă de 22 de ani, din Chiraleș, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată.

 

Totodată, un alt tânăr, de 26 de ani, din Lechința, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată.

 

Cei trei au fost duși de polițiști în penitenciar pentru executarea pedepselor.

 

 

          Prejudicii recuperate în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de la posturile de poliție Șanț și Dumitrița

 

La data de 16 ianuarie a.c., în urma cercetărilor și probatoriului administrat într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii din Dumitrița au identificat un bărbat, de 47 de ani, din Dumitrița, bănuit de comiterea faptei.

 

Acesta este bănuit că, în perioada 2-6 decembrie 2022, ar fi sustras din curtea unei locuințe din Dumitrița un motoferăstrău în valoare de 1.300 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și restituit păgubitului, un bărbat din localitate.

 

Cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sunt continuate la Postul de Poliție Dumitrița.

***

 

La aceeași dată, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șanț au identificat un tânăr, de 22 de ani, din Valea Mare, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

În fapt, în seara de 6 ianuarie a.c., acesta ar fi sustras, din locuința unei tinere, de 21 de ani, din localitatea Șanț, un telefon mobil în valoare de 650 de lei.

 

Prejudiciul a fost recuperat, telefonul mobil în cauză fiind restituit proprietarei. Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, Postul de Poliție Șanț.