09 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 9 ianuarie 2023

Tânăr reținut de polițiști, bănuit de comiterea mai multor furturi

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției municipiului Bistrița au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de un tânăr de 22 de ani, din Bistrița, acesta fiind bănuit de comiterea mai multor furturi.

 

În urma probatoriului administrat de către polițiști a reieșit faptul că din cursul lunii decembrie 2022 și până în prezent, tânărul de 22 de ani ar fi comis un număr de 7 furturi calificate, respectiv din incinta unei societăți comerciale, din două autoturisme cât și prin smulgere, de la 4 persoane, pe raza municipiului Bistrița.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal cu privire la infracțiunile de furt calificat, de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

Bărbat reținut, în urma unei percheziții domiciliare

 

La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat pe raza municipiului Bistrița.

 

La aceeași dată, la locuința bărbatului de 32 de ani, din Bistrița, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară fiind identificate bunurile și sumele de bani sustrase, în valoare de aproximativ 500 de lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

Bărbatul este bănuit că de la începutul anului ar fi sustras bani și bunuri din interiorul a 8 autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița cât și dintr-o cutie securizată de ridicare a coletelor.

 

Față de bărbat, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, în cadrul unui dosar penal.