25 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 25 ianuarie 2023

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști în Maieru

 

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, au intervenit la un conflict intrafamilial în localitatea Maieru.

 

Din primele date, o femeie de 44 de ani, din Maieru, ar fi fost agresată fizic de către concubinul acesteia, un bărbat de 36 ani, din aceeași localitate.

 

Având în vedere cele constatate, a fost întocmit un formular de evaluare a riscului, constatându-se oportună și emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie.

 

 

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului

 

În perioada 20-21 ianuarie a.c., polițiști din Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud și ocoalelor silvice de regim au acționat, pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, combaterea braconajului piscicol și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri.

 

Astfel, au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 28 de autovehicule și legitimate 28 de persoane. Dintre acestea, 16 autovehicule care transportau material lemnos.

 

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate și aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.160 lei, pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii nr. 171/2010 și conform OUG 195/2002, la regimul rutier. De asemenea, în cadrul acțiunii, a fost confiscată cantitatea totală de 12,87 metri cubi de  material lemnos, în valoare de peste 5.400 lei.

 

          Transport ilegal de material lemnos, depistat în cadrul unei acțiuni preventive, desfășurată de polițiștii din Beclean

 

La data de 24 ianuarie a.c., între  orele 15.00-18.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pe raza de competență.

 

Astfel, în intervalul menționat,  au fost oprite pentru control 23 de autovehicule și au fost legitimate 34 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 8215 lei. Dintre acestea, 23 au fost pentru abateri rutiere și una pentru abateri silvice, în cuantum de 2000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea de material lemnos, fără documente legale, în valoare de 3045 de lei.

 

În fapt, pe Drumul Național 17, în Uriu, a fost oprită pentru verificări o autoutilitară, iar la volan a fost identificat un bărbat, de 36 de ani, din Hodac, județul Mureș. Acesta transporta 3,5 metri cubi de cherestea fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat ilegal, a fost ridicat în vederea confiscării.

 

 

Infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant de către polițiști

 

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 21:30, poliţiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, au oprit în trafic pe Drumul Județean 173B, un autoturism care circula dinspre Cepari înspre Mintiu.

 

A fost identificat conducătorul autoturismului, o femeie de 32 de ani, din Năsăud.

 

Șoferița a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și Drugtest, refuzând totodată și recoltarea de probe biologice.

  

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, cu privire la infracţiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 

La aceeași dată, în jurul orei 23:50, poliţiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 173B un autovehicul care circula dinspre Nimigea de Jos înspre Mintiu.

 

A fost identificat șoferul, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița. Întrucât bărbatul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice.  

 

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, cu privire la infracţiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului au oprit pentru control, pe Drumul Județean 172/D, în localitatea Prundu Bârgăului, un autoturism condus de un bărbat, de 33 ani, din Bistrița Bârgăului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

***

 

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Nimigea, pe Drumul Județean 172, în Nimigea de Jos, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism.

 

A fost identificat șoferul, un bărbat de 33 ani, din Nimigea de Jos. În urma testării cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv pentru Metamfetamină.

 

Bărbatul a fost ulterior condus la spital fiindu-i recoltate mostre biologice.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

***

 

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa prin Dorolea, pe Drumul Județean 172G.

 

A fost identificat un șofer de 20 de ani, din Dorolea, comuna Livezile. În urma verificărilor desfășurate de către polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

            Dosare penale pentru conducere fără permis, întocmite în urma unor constatări flagrante, ale polițiștilor Biroului Rutier și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

 

La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Bistriţa, o autoutilitară, iar la volan au identificat un bărbat, de 41 de ani, din Bistrița.

 

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

 

La aceeași dată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 41 Runcu Salvei, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr, de 20 de ani, din Năsăud.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a acestuia a fost negativ.

 

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.