Este de culoare bleumarin – indigo şi se poartă atât de către ofiţerii, cât şi de către agenţii de poliţie pe timpul deplasărilor de la domiciliu la serviciu, în birouri, la unele întâlniri sau la ordinul şefilor şi se compune din: şapcă, sacou, pantaloni, cămaşă, cămaşă bluză, scurtă îmblănită, impermeabil, pantofi sau ghete.

La această uniformă se poartă cămaşă de culoare gri-bleu cu cravată bleumarin cu dungi bleu. Pe timpul verii, se poate purta, fără sacou şi cravată, cămaşa bluză cu mânecă lungă sau cea cu mânecă scurtă prevăzute cu epoleţi.

Ofiţerii care nu au drept de port al uniformei de ceremonie, precum şi agenţii de poliţie, pot purta la decizia şefilor cu ocazia unor ceremonialuri, aniversări, spectacole, sărbători legale etc, uniforma de reprezentare cu cămaşă albă şi eghilet sau şnur pentru ceremonie.

Însemnele de clasă profesională sub formă de benzi pe mânecile sacoului, petliţele sau benzile de pe cozorocul şepcilor, sunt aplicate pe elementele uniformei conform modelului stabilit pentru clasa profesională din care face parte fiecare ofiţer, sau agent care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleţi, pe care sunt brodate stele de diferite mărimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiţerii şi barete pentru corpul agenţilor, care se montează pe umerii sacoului sau sacoului de reprezentare, sau se aplică pe epoleţii celorlalte articole de echipament din compunerea acestei uniforme.

Galerie foto