Luni, 25 martie 2013, în contextul aniversării celor 191 de ani de existență, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a avut loc „Ziua Porţilor Deschise” eveniment prevăzut în calendarul activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

          La eveniment au participat elevii voluntari ai poliției  și peste 400 de elevi şi profesori de la şcoli generale dar mai ales licee, din municipiul Bistrița. Aceștia au avut ocazia să viziteze Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, Dispeceratul Apeluri de Urgență, Birourile de Investigare Tehinico-Științifică a Locului Faptei, Expertize Criminalistice, Identificări Judiciare și AFIS MORPHOTRAK.  Copiii au putut vedea astfel ce presupune să fii criminalist și cum sunt identificați autorii necunoscuți ai unor infracțiuni.

Le-au fost prezentate autospecialele Serviciului Rutier, Acţiuni Speciale și Criminalistic dar și diverse obiecte și arme din dotarea polițiștilor de la acțiuni speciale, folosite în misiunile lor. A întreținut atmosfera de sărbătoare și câinele polițist de urmă Hugo,  care le-a arătat copiilor câte lucruri noi a învățat în ultima lui vizită la Centrul Chinologic de la Sibiu, unde a fost dresat.

Vizita elevilor s-a încheiat în sala de sport a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, unde au urmărit exerciții tactice și de autoapărare ale polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. Majoritatea elevilor veniți în vizită și-au exprimat dorința de a se înscrie în programul de voluntariat al poliţiei sau la şcolile de profil.        

Galerie foto