Luni, 24 martie 2014, cu prilejul aniversării celor 192 de ani de existență, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud şi la sediile Poliţiei oraşelor Năsăud, Beclean şi Sîngeorz-Băi a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”.

          La acest eveniment au participat elevii voluntari ai poliției și peste 800 de preşcolari, elevi şi profesori de la grădiniţele, şcolile generale şi liceele din municipiul Bistrița, precum şi din cele trei oraşe din judeţul nostru.

         La sediul inspectoratului, aceștia au avut ocazia să viziteze birourile în care îşi desfăşoară activitatea poliţiştii de investigaţii criminale şi cei de ordine publică.

În curtea instituţiei noastre le-au fost prezentate autospecialele Serviciului Rutier, Acţiuni Speciale, Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv și Criminalistic precum şi tehnica din dotare, folosită în misiunile lor.

Cei interesaţi au putut testa aparatul etilotest, din dotarea Serviciului Rutier, le-au fost prelevate, de către poliţiştii criminalişti, amprente papilare care le-au rămas ca amintire, sub formă de breloc.

Copiii au făcut cunoştinţă cu câinele polițist de urmă Hugo, nelipsit de la astfel de momente festive.

De asemenea, voluntarii poliţiei bistriţene au fost premiaţi de către conducerea unităţii şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, fiindu-le înmânate diplome pentru implicarea activă în campaniile de prevenire desfăşurate la nivelul judeţului nostru.

Ziua Porţilor Deschise a fost organizată şi de către Poliţia oraşului Năsăud. Astfel, un număr de aproximativ 200 de elevi de la Şcoala Generală Mihai Eminescu din oraşul Năsăud au vizitat sediul Poliţiei Oraşului Năsăud, fiindu-le prezentate birourile în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea precum şi dotarea logistică a subunităţii, fiind pus accent pe echipajul de poliţie rutieră. De asemenea, pe terenul de sport al Şcolii Generale Mihai Eminescu luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au executat o demonstraţie de autoapărare şi au prezentat mijloacele din dotare. Un punct aparte, foarte gustat de către asistenţă, a fost demonstraţia executată de către agentul de poliţie Scurtu Ionel, cu câinele de serviciu NOP, care a răspuns perfect comenzilor primite şi a stârnit admiraţia celor prezenţi.

De asemenea, Ziua Porţilor Deschise a fost marcată şi la nivelul Poliţiei oraşului Beclean, unde celor peste 120 de elevi le-a fost prezentată tehnica din dotarea formaţiunilor rutieră şi de ordine publică, iar câinele poliţist le-a făcut o demostraţie.

Galerie foto