16 Ianuarie 2023Sursa: Compartimentul Relații Publice

Acţiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice în județul Bistrița-Năsăud

Acţiuni pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice în județul Bistrița-Năsăud

 

În perioada 13-15 ianuarie a.c., polițiștii au continuat acțiunile pe raza întregului județ pentru asigurarea fluenței traficului rutier cât și cu scopul depistării șoferilor care prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație pot pune în pericol siguranța celorlalți.

 

O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive cât și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

 

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 430 de autovehicule și legitimate 470 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 110.000 de lei iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a aproape 40 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, în trafic au fost efectuate 230 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

•        Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

•        Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

•        Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

•        Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

•        Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

•        Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•        Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

•        Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

  •       Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Nu folosiți telefonul în timp ce conduceți!

 

Suntem permanent prezenți în trafic pentru siguranța dumneavoastră!