23 Decembrie 2022Sursa: Compartimentul Relații Publice

RĂMÂI ATENT, CONDU PRUDENT!

RĂMÂI ATENT, CONDU PRUDENT!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ql-CHVxiAhc

Polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au explicat conducătorilor auto că, pierderea atenției în timpul conducerii autovehiculului, chiar și pentru o clipă, poate avea consecințe dintre cele mai grave.

În săptămâna premergătoare Crăciunului, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud, împreună cu cei ai structurilor rutiere teritoriale au organizat și desfășurat acțiuni în orașele Beclean, Sângeorz-Băi și Bistrița care au avut ca temă neatenția în conducere.

Totodată, le-au dăruit conducătorilor auto care nu au în dotarea autovehiculului sisteme de tip ,,mâini libere”,  căști wireless pentru telefon. Activitățile au fost  desfășurate în cadrul campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul neatenției în conducere, iar cei opriți în trafic au primit de la polițiști pliante referitoare la campanie, pentru a putea aprofunda rezultatele studiilor privind concluziile ce au stat la baza acțiunii.

De la începutul acestui an și până în prezent, polițiștii din județul Bistrița-Năsăud au aplicat peste 350 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice.

Utilizarea telefonului mobil în timpul condusului rămâne una dintre principalele cauze pentru care șoferii își pierd atenția în timp ce conduc. Așadar, polițiștii vă recomandă:

Utilizați telefonul mobil doar prin intermediul unui dispozitiv de tip ,,mâini libere”, sau conectat la mașină prin Bluetooth!

Dacă este cazul, opriți, din când în când, pentru a răspunde la mesaje. Locul unde opriți trebuie să fie unul sigur, și unul unde puteți face asta legal. 

Planificați-vă călătoriile, iar înainte de a pleca la drum setați, dacă este nevoie, destinația pe GPS.

Cât timp vă aflați la volan, concentrați-vă pe ceea ce contează. Orice altă preocupare vă poate face să pierdeți atenția, iar de cele mai multe ori nu este nevoie decât de o clipă pentru a pierde și controlul.