30 Decembrie 2022Sursa: Compartimentul Relații Publice

VERIFICĂRI ÎN DOMENIUL SISTEMELOR DE SECURITATE

Aproape 120 de societăți comerciale care operează cu valori au fost verificate în perioada sărbătorilor de iarnă, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de la Compartimentul Sisteme de Securitate au aplicat sancțiuni de peste 40.000 de lei

 

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, polițiștii Serviciului de Ordine Publică -  Compartimentul Sisteme de Securitate, împreună cu polițiști din cadrul polițiilor orășenești și secțiilor de poliție rurală au efectuat verificări în domeniul sistemelor de securitate, pe raza de întregului județ.

 

Astfel, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, în perioada 5-30 decembrie 2022, poliţiştii au intensificat  verificările la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare.

 

Acțiunile polițiștilor au vizat verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază. În acest sens, în perioada menționată, polițiștii au efectuat verificări la 117 unități comerciale, precum stații de carburanți, în supermarketuri și centre comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

 

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 70 sancțiuni contravenționale, toate conform Legii 333/2003, respectiv H.G. 301/2012, în valoare totală de 43.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea structurii minime de securitate, nepunerea în aplicare a măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitate fizică și nerespectarea măsurilor stabilite prin procesele-verbale de control anterioare.

 

Totodată, în cadrul acțiunii a fost constată o  infracțiune prevăzută de Legea 333/2003, respectiv ”desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege”, fiind vizat un agent economic din comuna Telciu.