PROGRAMUL DE ACORDARE A VIZITELOR ESTE ÎN ZILELE DE  LUNI, MIERCURI ŞI JOI ÎNTRE ORELE 08.00 – 15.30.

Numărul de vizite la care au dreptul persoanele private de libertate este:

 1. ARESTAŢII PREVENTIV ŞI PERSOANELE CONDAMNATE PENTRU CARE NU S-A STABILIT REGIKMUL DE EXECUTARE:
  • 4 vizite/lună;
 1. CONDAMNAŢII CĂRORA LI SE APLICĂ REGIMUL DESCHIS:
  • 5 vizite/lună;
 1. CONDAMNAŢII CĂRORA LI SE APLICĂ REGIMUL SEMIDESCHIS:
  • 4 vizite/lună
 1. CONDAMNAŢII CĂRORA LI SE APLICĂ REGIMUL ÎNCHIS:
  • 3 vizite/lună
 1. CONDAMNAŢII CĂRORA LI SE APLICĂ REGIMUL DE MAXIMĂ SIGURANŢĂ:
  • 2 vizite pe lună;
 1. MINORII ŞI FEMEILE GRAVIDE ORI CARE AU NĂSCUT, PENTRU PERIOADA ÎN CARE ÎNGRIJESC COPILUL ÎN LOCUL DE DEŢINERE:
  • 8 vizite/lună;

Persoanele private de libertate pot fi vizitate oricând de apărătorii lor, în baza împuternicirii avocaţiale înregistrate la barou şi a carnetului de avocat vizat la zi.

Potrivit art.110 alin.2 din Legea nr.254/2013 persoanele arestate preventiv, în cursul urmării penale, au dreptul de a primi vizite şi de a comunica cu mass-media doar cu acordul procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

          Durata unei vizite va fi cuprinsă între 30 de minute şi 2 ore în funcţie de numărul solicitanţilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente. Minorilor li se poate acorda dreptul la vizită pentru un interval de 1 – 3 ore.

          Persoanele sosite la vizită sunt obligate să aibă asupra lor actele de identitate, paşaportul sau orice alt act cu fotografie, emis de o autoritate a statului ai cărui cetăţeni sau rezidenţi sunt, accesul fără aceste documente nefiind permis. Totodată, aceste persoane vor fi supuse controlului de specialitate şi celui antiterorist.  

          PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE POT PRIMI LUNAR UN PACHET CU PRODUSE ALIMENTARE ÎN GREUTATE DE MAXIM 10 KG, LA CARE SE POATE ADĂUGA O CANTITATE DE MAXIM 6 KG DE FRUCTE ŞI LEGUME ŞI O CANTITATE DE MAXIM 20 LITRI DE APĂ ŞI/SAU BĂUTURI RĂCORITOARE.

          Cu ocazia zilei de naştere sau a altor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei fiecăruia, arestaţii preventiv pot primi anual 3 pachete în condiţiile şi cantităţile prevăzute mai sus.

          Este interzisă primirea de produse alimentare care necesită coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului.

          Pachetele vor fi primite de persoanele private de libertate cu ocazia efectuării unei dintre vizite.

          Cererile pentru acordarea vizitelor şi pachetelor vor fi depuse la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, după ce vor fi aprobate, în prealabil, de procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

          Orice persoană privată de libertate poate efectua cumpărături săptămânal în limita a jumătate din salariul minim brut pe economie.

          Banii necesari pentru efectuarea cumpărăturilor pot fi depuşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă în contul persoanelor private de libertate, cu ocazia efectuării vizitelor, în prezenţa persoanelor private de libertate, întocmindu-se în acest sens dovezi de primire a sumelor de bani.